Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Kanlı Kavak Oyunu

Oyundaki karakterler 

Karagöz,,Hacivat -Aşık Hasan, Muslu (Aşık Hasan’ın oğlu),Sarı Cin,Kırmızı Cin -Bayram Ağa (Orman Bekçisi),Ramazan Ağa (Orman Bekçisi) - Balerin,Kantocu,Karadeniz Ekibi,Efeler,Çengi - Göstermelikler:  Karagöz’ün Evi,Hacivat’ın Evi

Satıcılar

Kahveci, Çaycı, Şerbetçi, Yoğurtçu, Muhallebici, Eskici...
Oyunun Özeti 

Kanlı Kavak oyunu Türk Gölge Tiyatromuzun geleneksel oyunlarından biridir. Oyunun birinci bölümü olan giriş bölümünde Hacivat semaisini okuyarak sahneye gelir ve Karagöz’ü çağırır. Evinden aşağı gelen Karagöz’le tatlı sert bir tartışmadan sonra ikinci bölüm olan Muhavere’ ye geçilir. Bu bölümde klasik muhaverelerden biri ile birlikte doğaçlama da yapılır ve günlük olaylara da yer verilir. Esas oyun üçüncü bölümdür. Karagöz söylenen şarkı sonrası evinin penceresinden atlar ve evinin önündeki bir ağaca çarpar, yuvarlanarak düşer ve sırtüstü yere uzanır, kalır.

Bu arada sahneye Hacivat gelir ve Karagöz ona bu ağacı kimin diktiğini sorar. Hacivat’ da ona bu ağacın Kanlı Kavak olduğunu ve cinli olduğunu söyler. Karagöz buna inanmaz ve gülüp geçer. Daha sonra, Karagöz ağaçta ki çeşmeden su içerken yılan gelir ve iki defa başına vurur, Karagöz korkarak kaçar. Bu arada ağacın önünden geçmekte olan Aşık Hasan ve Muslu cinlerin saldırısına uğrarlar ve Kırmızı cin Muslu’yu alıp götürür. Daha sonrada zor zahmet geri getirir. Bunun üzerine Karagöz oraya çağırdığı bir Leylek ile yılanı yakalattırır. Bunu üzerine Sarı Cin Karagöz’ü çarpar, onu kurtarmaya gelen Hacivat’ta sihirli sözcüklerin yanlış söylenmesi sonucunda çarpılır. İkinci seferde yine yanlış sözcükler söyleyen Hacivat vazo, Karagöz ise Küp olur. İki arkadaş sonunda sihirli sözcükler söyleyerek kurtulurlar. Karagöz kızgın bir şekilde ağcı kesmeye karar verir, bindiği dalı keserken orman bekçileri gelip onu durdururlar ve onu cezalandırırlar, bir fırsatını bulan Karagöz kaçarak ortadan kaybolur. Ortalık sakinleştikten sonra geri dönerek ağacı keser ve parçalarını Hacivat’ın yardımıyla evine götürür. Oyunun son bölümünde satıcılar geçer ve müzikli eğlence yapılır.

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet