Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Hakkımızda

Karagöz Turizm Seyahat Acentası 1995 yılında kurulmuştur. Karagöz’ün ilk kurucusu Rafet Çelikkol Bursa’nın gönüllü turizm elçisi, rehberi, Bursa’ya gelen turistleri yeri geldiğinde evinde ağırlayan, Bursa’nın en eski kayak hocalarındandır. R.Şinasi Çelikkol babası ve Karagöz Antique Shop’un kurucusu Rafet Çelikkol’un yıllar önce gönüllü olarak yaptığı gibi Bursa’ya çeşitli avrupa ülkeleri ve Amerika’dan gelen yabancı ziyaretçileri, şehir içinde ve  Bursa civarındaki ova, deniz kenarı ve Türkmen yörük köylerine, götürerek yörenin etnoğrafya ve kültürünü tanıtmayı amaçlayan günübirlik geziler düzenliyordu.

Şinasi Çelikkol Karagöz Turistik Hediyelik ve Antika eşya dükkanı ve Karagöz tiyatrosu ile ilgilenirken oğlu Uğur Çelikkol tur organizasyonları işini ele aldı. Üniversite öğrenimine devam ederken 1992 yılında T.C. Turizm Bakanlığı tarafından Bursa’da açılan Profesyonel Turist rehberliği kursunu tamamlayan Uğur Çelikkol Karagöz Seyahat Acentasının ulaşabildiği noktaları genişletmek ve konuya dair bilgisini artırmak için çok çalışarak, kendini geliştirdi ve  zaman içinde özellikle yabancılar için; Türkiye’de batı-kuzey-iç Anadolu destinasyonlarında uzmanlaştı. İstanbul şehri ve Bursa çevresi konusunda kendini geliştiren firma özel ilgi, kültür ve sanat turlarını organize edebilecek kapasiteye ulaştı. Bursalılar köy ve doğa turları ile, ada turları ile (Bozcaada-Gökçeada-Marmara adaları-İstanbul adaları) Karagöz Turizm sayesinde tanıştılar. Uğur Çelikkol süreç içerisinde komşu ülke Yunanistan’ı da keşfederek, gerek orada çalıştığı insanlar, gerekse komşu dost ülkeye yaptığı turlarla adını duyurdu.

Günümüzde Uğur Çelikkol Türkiye’de gerçek anlamda kültür, sanat ve doğa turları düzenlemekte ve en iyi lokal rehber, organizatör ve turizm altyapısı ile çalışmaktadır.

Yıllar içinde kazandığı bilgi ve turizm kültürünü Bursalılarla da paylaşmak için şehrin insanlarına hafta sonlarında günübirlik ve konaklamalı turlar düzenlemektedir ve bu konuda Bursa’da tek isimdir.

Çelikkol ailesi Büyükbaba Rafet Çelikkol’un 1960 yılında kurduğu Karagöz Antique Shop’u, Karagöz Turizm Seyahat Acentasını , ve Bursa Karagöz Tiyatrosunu çalıştırmakta ve Bursa kültürüne önemli katkı sağlamaktadır. Çelikkol ailesi ayrıca Şinasi Çelikkol ’un kurulmasına önderlik ettiği ve büyük emek harcadığı çekirge caddesi üzerindeki Karagöz Evi’nin çalıştırılması, yaşatılması ve tanıtılmasına büyük emek vermiştir.

R.Şinasi çelikkol Türk Kültürü araştırmacısı olup, Geleneksel Türkmen yörük kıyafetleri üzerine uzmandır. Geleneksel gölge oyunumuz Karagöz ve Dünya üzerindeki kukla ve gölge oyunu sanatına dair zengin bir koleksiyonu vardır.

KARAGÖZ TURİZM'İ TERCİH EDENLER

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet