Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Sehayat Tavsiyeleri

Tatil mutluluğumuza gölge düşürmemek ve tatil dünyasındaki keyifli yolculuğunuza başlamadan önce gözden geçirmeniz gerekenler;

• Bavul hazırlarken :
Seyahate cikmadan once yaninizda goturmeyi dusundugunuz esyalarin listesini cikarmayi unutmayin. Seyahat aninda bunu nasil unuttum demekten kurtulursunuz.
Yaninizda tasidiginiz bagajınızın tekerlekli olmasini tercih edin. Agir icerikli cantanizi daha kolay tasima imkaniniz olacak.
Bagaj’da aradiginizi kolayca bulmaniz acisindan parçalara ayirip esyalarinizi bolum bolum koyabilirsiniz. Mesela ic camasirlari torbasi, çorap torbasi gibi.
Yaninizda buyuk sampuan tasimak yerine saglam kucuk bir siseye seyahat boyunca isinizi gorecek kadar koyarak, hem agirliktan hem bavulunuzu gereksiz doldurmak kurtulmus olursunuz.

• Bayanlar için :
Ozel gunler icin malzemelerinizi yaniniza almayi unutmayin.
Hamile bayanlarin doktor kontrolu olmadan uçağa binmesi sakincalidir. Hamilelik döneminde olan misafirlerin; sık aralıklarla dinlenmeye ve yürümeye izin verecek yolculukları tercih etmesi gerekir. Mümkünse, beklenen doğum tarihine 8 hafta kala yolculuk yapılmamalıdır.
Eğer farklı bir ülkeye gidiyorsanız; gideceğiniz ülke kültürüne göre kıyafetlerinizi yanınıza almalısınız. Kıyafet farklılığı olabilen ülkeleri gözardı etmemelisiniz.

• Uçak ve havaalanı tavsiyeleri:
Seyahat eden misafirlerimiz uçaklarını kaçırmamak için; ya saatlerini iyi hesaplamalı ya da nasılsa yetişirim diye düşünmemelidir. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken şey uluslar arası uçuşlar için 2 – saat önce havaalanında olmalıdırlar. Çünkü bilet işlemleri ve çıkış işlemleri derken zaman uzayabiliyor.
Ucakta kuru havanin sizi rahatsiz etmemesi icin bol bol sivi gidalar alin
Ucakta kulaginizin basinctan korunmasi icin sakiz cigneme, esneme ve burnu tıkayarak nefes alma gibi yöntemler faydalı olabilir.
Vakit gecirmek icin yaniniza kitap , bulmaca alabilirsiniz.
Bazi havaalanlari oldukca buyuk ve 2 terminalden olusmaktadir. Ucaginizin hangi terminalden kalkacagini ogrenmenizde fayda var.
Sürekli ilaç kullanan hastalar, ilaçlarını mutlaka yanlarına almalı ve bagaja vermemelidir.

• Diğer Tavsiyeler:
Yurtdışı seyahate çıkmadan önce yanınızdan para, pasaport ve biletinizi eksik etmemelisiniz. Paranızı güvenli ve farklı miktarları farklı yerlere koyarak muhafaza etmelisiniz. Biletlerinizi re-confirme etmeyi unutmamalısınız. Pasaportunuzun ve biletinizin birer renkli fotokopisini almayı ihmal etmeyin. Bu sayede eğer kaybolurlarsa işlemlerde çok faydası olacaktır
Cüzdanınızda sizinle ilgili kan grubu, adres, telefon gibi acil durum bilgilerini bulundurun.
Yanınızda tek bir cüzdanla dolaşmayın. Paranızı farklı yerlerde saklamayı unutmayın.
Farklı bir ülkeye gideceksiniz gideceğiniz ülkenin acil telefonlar listesini yanınızda bulundurun.
Gideceğiniz yerin fiziksel ve çevresel özellikleri hakkında bilgi edinin, sağlık konusunda yapılacak önerileri dikkate alın.
Yolculuk öncesinde genel bir sağlık kontrolünden geçin.

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet