Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
BAYRAMDA YUNANISTAN TURU

Karagöz Turizm uzman olduğu komşu rotasında, Uğur Çelikkol rehberliğinde yine başarılı bir geziye imza attı. Yunanistanda yaşanan olağanüstü durumlar ve ülke genelini etkileyen protesto gösterilerine rağmen gezi aynen programlandığı gibi geçti ve hersey mukemmel gitti.

Kurban bayramının 1.günü yani 8 Aralık pazartesi gecesi baslayan turumuzda önce İpsala'ya giderek pasaport kontrolünden gecerek Yunanistan'a girdik ve sabah kahvemizi Dededağaç'ta içtik.

Sınırı geçtikten sonra Dedeağaç (Alex/poli), Gümülcine (Komotini), İskeçe (Xanthi) şehirlerini ilginç ve tarihi yerlerini gezdik, Batı Trakya'yı soluduk. Gümülcine'de Türk konsolosluğunda bayramlaşmaya şahit olduk, katıldık. Öğleden sonra deniz kenarında bulunan Kavala'ya vararak, Kavala'nın turistik yerlerini gezdik, Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın evini, Osmanlı dönemi eserlerini, liman bölgesini, su kemerlerini gördük ve otelimize yerleştik. Yunanistandaki ilk keyifli akşamımız Kavala Kara Orman'da denzi kenarında gercekleşti.

Ertesi gün güneye, Atina'ya indik. Başkent Atina'da üke genelinde yaşanan protesto gösterilerinin en şiddetlisi vardı ve bu atmosfer bizimde biraz keyfimizi kaçırdı ama yinede programımızı değiştirmeyerek Plaka bölgesinde Atina'nın meşhur müzikli tavernalarından birine giderek eğlendik.

Atina'da sadece bir tam günümüz olduğu için mümkün olduğu kadar şehri tanımya çalıştık. Merkezde bulunan otelimizden başlayarak yürüyüşle eski akademi ve üniversite binaları, meclis binası, Meçhul Asker Anıtı, Kraliyet Sarayı, İlk Olimpiyatların Düzenlendiği Panatherian Stadyumu, Zeus Tapınağı, Akropolis, Parthenon ve müzesini görerek, Pire limanı, Paşalimanı ve Turkolimano limanlarını gezdik, Atina'nın deniz kenarındaki semtleri Faliro ve Glyfada 'yı görüp Atina merkezine döndük. Maalesef aynı akşam yine Atina'da gösteriler ve protestolar vardı.

Ertesi gün Atina'da otelimizde kahvaltımızı yaptıktan sonra erkenden Selanik'e hareket ettik.. Selanik bizi yağmurla karşıladı ve önce Mustafa Kemal ATATURK'ün doğduğu eve gittik. Yunanistandaki son akşamımızda Selanik'te meşhur Ladadika bölgesinde müzikli bir tavernada felekten bir gece çaldık.

Yunanistandaki son saatlerimizde sabahtan Selanik şehir merkezini gezdik ve alışveriş için verdiğimiz son serbest zamanın ardından öğlen saatlerinde Selanik'e veda ederek
Türkiye'ye doğru yola çıktık. Yolda molalar vererek yine İpsala-Keşan-Gelibolu-Lapseki üzerinden akşam saatlerinde Bursa'ya vardık ve 4 gece 5 gün süren keyifli bir geziye imza attık.

GEZIYE DAİR FOTOGRAFLAR icin internet sitemizin gezilerden kareler bölümü 2008 gezilerine bakınız veya asagıdaki linke tıklayınız:
http://www.karagoztravel.com/sayfa.asp?ContentID=Galeri&tip=Fotograflar&id=147

 


Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet