Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
KURULUŞTAN KURTULUŞA PROJESİ
Bursa-Balıkesir-Bilecik-Çanakkale ve Kütahya`yı kapsayan “Kuruluştan Kurtuluşa” projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve dört ilin valisi Bursa`da toplandı. Toplantıya İstanbul Rehberler Odası'nı temsilen rehber Uğur Çelikkol da katıldı.

Müsteşar İsmet Yılmaz, Kervansaray Termal Otel`de düzenlenen toplantıda, Türkiye`nin gerek turist sayısı, gerekse turizm geliri bakımından dünyada ilk 10 arasında yer aldığını vurgulayarak, 2008`de ülkeyi 26 milyon turistin ziyaret ettiğini söyledi. Yılmaz, "Kuruluştan Kurtuluşa" projesi ile Bursa-Balıkesir-Bilecik-Çanakkale ve Kütahya illerini kapsayan bölgede turizmin canlanacağını belirterek, “Bu önemli proje, bir anlamda tarihimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Bir ülkenin en değerli varlığı, kültürel mirasıdır. Evlatlarımıza bırakacağımız en sağlam kimlik kartı, kültürümüzdür. Projeyle, evlatlarımıza milli kültür ve tarihimizi tanıtacağız” dedi.

Yılmaz ayrıca, Cumalıkızık`ın dünya kültürel mirasları listesine alındığını vurgulayarak, 2009`da başlayacak “3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık” projesinin herhangi bir engelle karşılaşmadan uygulanacağını bildirdi.

Vali Şahabettin Harput da Kuruluştan Kuruluşa projesi kapsamında Bursa`nın üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, toplantıda fikir ve önerilerle, projenin içeriğinin belirleneceğini ve geleceğe dönük yol haritası çıkarılacağını söyledi. 2008`in kasım ayı itibariyle Bursa`ya 393 bin turist geldiğini, bunların 106 bininin yabancı, kalanların da yerli turist olduğunu anlatan Harput, tarihi güzelliklere sahip olan Bursa`nın turizm pastasından yeteri kadar pay alamadığına işaret etti. Bu payın artırılması için yapılan çalışmaları anlatan Harput, Kültür Turizm Hizmet Birliği kurulması için hazırlanan tüzüğün Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını, bundan böyle tüm turizm faaliyetlerinin Valilik çatısı altında yürütüleceğini söyledi.

İstanbul Rehberler Odası'nı temsilen katılan rehber Uğur Çelikkol da, rehberler olarak projeye tam destek verdiklerini kaydederek, bu projede rehberlerin neler yapabilecekleri üzerine kısa bir değerlendirme yaptı.

Toplantıya, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bilecik Valisi Musa Çolak ve Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ile ilgili kuruluş temsilcileri katıldı.

31.12.2008
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet