Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
YEDİGÖLLER'DE SONBAHAR
Bolu’ya 42 kilometre mesafede bulunan Yedigöller’e gelen tatilciler sonbahar mevsiminin tüm güzelliklerini yaşıyor.
Milli Park’ın farklı noktalarında çadırlarda kalan tatilciler ise gün boyunca doğa ile baş başa kalma şansını yakalıyor. Zengin bitki ve canlı örtüsüyle adeta bir doğa cenneti olan Yedigöller’e giden yoldaki ağaçlar ise yeşilden sararan yapraklarıyla, ziyaretçileri karşılıyor.

Ziyaretçiler, meşe, gürgen, kızılağaç, köknar, ıhlamur ağaçlarıyla çevrili yollarda yürüyüş yaparak, birbiriyle bağlantılı 7 gölü görüntülüyor, rengarenk ağaçları fotoğraf karelerine ve kameralarına aktarıyor.

ENVANTER ÇALIŞMASI YAPILDI
Bu arada, Yedigöller’in bulunduğu 50 hektar alandaki 63 noktada 25 görevliyle bölgede yaşayan hayvanların envanteri çıkarıldı. Envanter çalışması sonucu bölgede 484 geyik, 804 karaca, 76 ayı ve bin 741 domuz yaşadığının tespit edilirken kesin sayının ise kasım ayında belirleneceği ifade edildi.

Yedigöller’de kurt, tilki ve sincap ile farklı türde kuşların da barındığı bildirildi.

35 BİN ALABALIK YAVRUSU BIRAKILDI
Doğal güzellikleri ile ünlü Yedigöller Tabiat Parkı içerisinde bulunan Büyük Göl, Nazlı ve Derin göllere bu yıl içerisinde Bolu çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 35 bin adet yavru alabalık bırakıldı. Balıkların bırakılmasıyla birlikte Yedigöller’de sportif olta balıkçılığı avı yasaklandı.

Anadolu Ajansı
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet