Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
İZNİK ANTİK TİYATRO KURTULUYOR
Yetkililer, Vali Harput'un talimatıyla İl Özel İdaresi tarafından maddi ödenek çıkarılarak tiyatronun temizliği ve tel örgülerle güvenliği sağlanacak. Ayrıca tarihi yapının bir daha zarar görmemesi için güvenlik görevlisi bulundurulacağı açıklandı.

İl Özel İdaresi'nin İznik'teki çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Bilal Çelik, kurum olarak kültür ve turizm çalışmalarına önem verdiklerini dile getirdi. İl Özel İdaresi bünyesinde Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nın olduğunu dile getiren Çelik, bizler için en önemli görevlerden bir tanesinin kültürel ve turizm alanındaki projeler olduğuna dikkat çekti. Çelik, "Dünya tarihine beşiklik ve şahitlik etmiş altın şehir unvanına sahip İznik çok önemlidir. Bu ilçemizde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi olarak katkı sağladığımız gibi aynı zamanda tarihi yapılarında uzamanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yapıyoruz. Bu konudaki en önemli projemiz İznik Antik Roma Tiyatrosu'dur" açıklamasında bulundu.

Çelik, Antik Tiyatro'da 1 yıla yakındır çalışma yaptıklarını ifade ederek, 2011 yılı içinde 200 bin TL'lik bütçe ayırdıklarını ve burada temizlik çalışması başlattıklarını söyledi. Çelik, "Çünkü burası eski görüntülerden görüleceği gibi çok ciddi bir toprak kütlesi altındaydı neredeyse buranın ne olduğu hakkında bile fikir edinemeyecek kadar gizem içerisindeydi. Arkadaşlarımız burada çok ciddi bir çalışma ortaya koydular ve Roma Tiyatrosu'nun büyük oranda silueti ortaya çıkarılmış oldu. Bu yıl yine 200 bin TL'lik bir harcamamız olacak burada. Şimdiye kadar ayrılan bütçenin yüzde 40'ını harcayabildik. Ancak bu bütçeyle sınırlı değiliz. Kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına ilişkin uygulamalar konusunda bütçemiz elimizi oldukça rahatlatıyor. Burada lazım olacak her türlü ödeneği sağlayabilecek ve çalışmaları sonuna kadar taşıyabilecek durumdayız" dedi.


"İZNİK AVRUPALILARIN GÜNDEMİNDE"
Arkeolojik temizlik yaptıklarını ve kazı çalışmalarını ileride daha çok arkeolojik bilimsel bir heyetin yapacağını ifade eden Çelik, "Biz öncelikle tarihi eserin etrafındaki tozdan topraktan çamur kitlesinden pislikten arındırılmasını sağlıyoruz. Toprak kitlesini büyük oranda ortadan kaldırıp burada çok güzel bir eser ortaya çıkardık. Burası turizm anlamında gerçekten çok önemli bir yer. Örneğin geçmiş günlerde nisan ayı içerisinde Almanya -Hessen Eyaleti Bursa'yla kardeş şehir olması münasebetiyle Başbakanı ve parlamento heyeti Bursa'ya geldiler. Hiç bizim bilgimiz olmadığı halde kendilerinin internette yaptığı araştırma sonucunda burada Roma Tiyatrosu'nun varlığını fark ediyorlar. İznik'in kendi inançları açısından önemini fark ediyorlar. Programa özellikle İznik gezisi koymamızı istediler. İznik'te kendileri açısından önemli gördükleri her yeri gezdiler. Artık İznik sadece ülkemizin değil Avrupa'nın da gündeminde yerini aldı" açıklamalarında bulundu.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet