Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
SELANİK BELEDİYESİ OSMANLI TURU DÜZENLEYECEK
Borç krizinden kurtulmak için dört elle turizme sarılan Yunanistan, daha fazla Türk turist çekmek için harekete geçti. Selanik Belediye Başkanı Boutaris gelen Türk turist sayısını artırmak için belediyelerle ortak olarak Osmanlı cami ve yapılarını yenileyip, bir Miras Turu düzenleyeceklerini söyledi.

Türk turist, ekonomik borç krizi içerisindeki Yunanistan için umut oldu. Bir önceki yıla göre ağırladığı Türk turist sayısını iki kat artırarak 150 bine ulaştıran Selanik’e olan ilgi kente ‘turizm şehri’ kimliği kazandırırken, yerel yönetimleri de harekete geçirdi. Kentin daha önce hiçbir zaman bir ‘turizm şehri’ felsefesi olmadığını belirten Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, “Gelen Türk turist sayısında geçen yıla göre artış bizi heyecanlandırdı ve bu konuda adım atmaya itti. Selanik ve çevredeki belediyeler kültürel mirasını Osmanlı’dan alıyor. Buralarda Osmanlı eserleri bulunuyor. Biz de Selanik çevresindeki belediyelerle konuşup Osmanlı mirasını ön plana çıkarma yönünde karar aldık” dedi.

Boutaris’in ortaya attığı ‘Ottoman Heritage Tour – Osmanlı Mirası Turu’ projesi kapsamında öncelikle Selanik’te şu anda kültür merkezi olarak kullanılan Osmanlı’dan kalma Yeni Cami gelecek yıl nisan ayına kadar ziyarete açılacak. Bununla birlikte şehirdeki ünlü Aristotales Meydanı civarına bir Atatürk heykeli koyulacak. Selanik’in yanı sıra Kavala ve civar belediyelerin de Osmanlı eserlerini onarıp ziyarete açarak geçmiş mirası barındıran bir zincir tur oluşturulması hedefleniyor.

“3 YIL ÖNCE DAHA FARKLI BAKIYORDUK”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TURSAB) Selanik’e yaptığı inceleme gezisinde konuşan Yannis Boutaris, “3 yıl öncesine kadar Türklere bakış açısı farklıydı. Ancak gelen turistler sayesinde halkımız kafalarındaki Türk resmini yeniledi” diye konuştu. Geçen yıla göre misafir ettikleri Türk turist sayısının iki kat arttığını anlatan Boutaris, sözlerine şöyle devam etti: “Yemek, kültür, alışveriş ve davranış alışkanlıklarının uyuştuğunu gördük. En önemli olarak Türklere karşı felsefe, bakış açısı ve iklim değişti. Kentteki işletmeciler bir Alman’dan daha çok Türk turistleri ağırlamak istiyorlar. Biz de bu nedenle yüzyıllar boyu burada varlığını sürdürmüş Osmanlı mirası turunu ziyaretçilere sunacağız.”

KOMŞU’YA ARTAN TURİSTİMİZLE YARDIM EDECEĞİZ!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy “Yunanistan’a en yakın ülkeyiz ve burada ticaret yapıp kazanmak ve kazandırmak, bu kötü günlerinde komşumuza destek çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Yunanistan’da Selanik, Kavala ve İskeçe gibi merkezlerin turizmde çekim alanı yapılabileceğini anlatan Ulusoy, “Bizim turizmciler olarak önyargılarımız yok. Onların da bunları kırmalarını bekliyoruz. Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krize karşı elimizi uzatmaya geldik” dedi. Türkiye’nin daha önce turist bekleyen bir ülke iken, şimdi çokça turist gönderen bir ülke haline geldiğini ifade eden Başaran Ulusoy, “Artık vize konusunda kapı çalmayacağız, bu şekilde uygulamalarla kapımızın çalınmasını bekliyoruz. Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin tepeden bakmalarına izin vermeyelim. Birlikte işbirliği yapalım” ifadelerini kullandı. Borç krizinden kurtulmak için dört elle turizme sarılan Yunanistan, daha fazla Türk turist çekmek için harekete geçti.

Selanik Belediye Başkanı Boutaris gelen Türk turist sayısını artırmak için belediyelerle ortak olarak Osmanlı cami ve yapılarını yenileyip, bir Miras Turu düzenleyeceklerini söyledi.

YUNANLAR 50 DEPREMZEDE AĞIRLAYACAK

Çalışma Grubu toplantısında konuşan Kuzey Yunanistan Otelciler ve Acenteler Birliği Başkanı Michail Pezikoğlu, Van depreminden sonra bölgedeki depremzedelerin çocuklarını ağırlamak istediklerini söyledi. Pezikoğlu, “Depremde zarar gören depremzedelerin çocuklarını alıp Selanik’te ağırlamak istiyoruz. Bununla ilgili olarak Turizm Bakanlığı’na bildirimde bulunduk. Birlik olarak 50 kişilik bir grup oluşturup bir haftalık burada tatil masraflarını üstleneceğiz” dedi.

Kaynak: Ünsal Ereke - Gazete Habertürk


Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet