Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
TROYA'YA EN BÜYÜK İLGİ ALMANLARDAN

Antik dönemin ünlü ozanı Homeros'un, milattan önce 730 yılında yazdığı, 10 yıllık Troya Savaşı'nın son 51 gününün anlatıldığı, 15 bin 693 dize, 24 farklı bölümden oluşan İlyada Destanı'nda yer verdiği Troya'ya olan ilgi her geçen yıl artıyor.

Troya Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik dönem araştırmalarında Orta Avrupa'da, özellikle Almanya'da 18. yüzyıldan itibaren Homeros konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yüzden, Alman kamuoyunun ve buradaki insanların Troya konusundaki ön bilgisinin diğer insanlara oranla daha fazla olduğuna işaret eden Aslan, ören yerindeki ilk kazıları gerçekleştiren isimler arasında yer alan Heinrich Schliemann ve mimar Wilhelm Dörpfeld'in Alman olmasının da bu ilgiyi biraz daha artırdığını vurguladı.

Aslan, araştırma tarihinin içine macera ve Troya hazinelerinin girmesinin, Troya'yı aktüel bir konu haline getirdiğini bildirdi. Tüm bunların toplamının, Alman kamuoyunda Troya algılamasını daha çok ortaya çıkarttığını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

''Bunun sonucunu ziyaretçi sayısında görüyoruz. İlginin artmasının diğer bir önemli nedeni de eski kazı başkanı rahmetli Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann'ın, 2001-2002 yıllarında Almanya'da düzenlediği büyük Troya sergisidir. O dönem, 1.5 yıllık süreçte bu sergiyi 1 milyon kişi ziyaret etti. Bu tip sergilerin ören yerine getirisi, uzun vadeli kültür turizmini canlı ve ayakta tutmasıdır. O sayı kesinlikle kısa sürede aşağıya inmez.''

Rüstem Aslan, son yıllarda ABD'li turistlerin de Troya'ya olan ilgisinin arttığını söyledi.

Bunun nedeninin ise çok büyük bir bütçeyle çekilen ''Troy'' filmi olduğunu vurgulayan Aslan, filmin antik kente gelen ABD'li turist sayısını olumlu etkilediğini ifade etti.

Aslan, Troya'ya ilgi gösteren başka bir topluluğun Japonlar olduğunu belirterek, ''Japonların genel bir Türkiye ve Anadolu kültürü ilgisi var. Japonların Anadolu tarihine duydukları ilgi, Troia'ya oldukça fazla sayıda turist gelmesine neden oluyor'' diye konuştu.

Bu yıl tahminlerine göre, yıl sonuna kadar Troya Antik Kenti'ni gezen turist sayısının 400 bin kişinin üzerinde olacağını ifade eden Aslan, bu rakamın yüzde 70'inin yabancı turist, bunların büyük bir oranını ise Almanlar, daha sonra da ABD ve Japon turistlerin oluşturacağını düşündüklerini kaydetti.

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet