Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
BURSA SURLARI ORTAYA ÇIKIYOR
Bursa Büyükşehir Belediyesinin tarihi mirası koruma ve ayağa kaldırma projelerinden biri olan Bursa surlarının ortaya çıkarılması çalışmalarına Yokuş Caddesi'nde kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı. Bursa surlarının Yerkapı bölümünün devamı olan Yokuş Caddesi'ndeki surların önünü kapatan 3 dükkan ile 4 bina kamulaştırılarak yıkıldı.

Tarihi, gün yüzüne çıkarma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 bin 300 yıllık surların sırayla ortaya çıktığını söyledi. Saltanatkapı, Yerkapı, Fetihkapı, Zindankapı ve Kaplıcakapı'nın yer aldığı surların, Yokuş Caddesi'ndeki yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla gün ışığına çıkacağını anlatan Altepe, şunları kaydetti:

''Bu değerler sayesinde Bursa, yaşayan müze kent kimliğine kavuşuyor. Bir taraftan tarihi ve kültürel değerler koruma altına alınırken, diğer taraftan da kentin ülke turizmindeki yeri ve önemi de artıyor. Kamulaştırma ve yıkımların ardından surların restorasyonu ve rekonstrüksiyonu ile ilgili çalışmalar başlatılacak.''

Altepe, surların restorasyonuyla birlikte Üftade Camisi'nin yamaçlarının da Bursa'ya yakışır hale getirileceğini, ayrıca Tahtakale'den başlayarak surların bulunduğu güzergahtaki yapıların da tarihi dokuya uygun hale getirilmesi için cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacağını kaydetti.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet