Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
2010 TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI
2010 Turizm Haftası kutlamaları Bursa`da iki bakanın katılımıyla başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, `Artık kıyı turizminden kültür ve tarih turizmine geçip, misafirlerimizi Anadolu`nun farklı coğrafyalarına götürmeyi hedefliyoruz. Bakanlığımız bu konuda İstanbul`a 2 saat uzaklıktaki Bursa ve Güney Marmara bölgesinde büyük
potansiyel görmektedir. Bu sebeple turizm haftası kutlamalarını bu yıl Bursa`dan başlatıyoruz" dedi.

Bursa turizm açısından avantajlı bir şehir
Bakan Ertuğrul Günay ve Faruk Çelik, Turizm Haftası kutlamaları için geldikleri Bursa`da Vali Şehabettin Harput`u ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, "Önümüzdeki yıllarda yeni çekim merkezlerinden birisi Güney Marmara ve Bursa bölgesidir. Bursa, doğal özellikleri, tarihi, gastronomisi ve sivil mimarlık örnekleri ile önemli bir çeşitliliğe ve çekiciliğe sahiptir. Kış turizmi imkanları da var, kıyı turizmi imkanları da var, kongre turizmi de olacak. Bu kadar çeşitin bulunması turizm açısından özel bir avantajdır. İstanbul`un hemen batısında Edirne, hemen güney doğusunda Bursa var. İki imparatorluk başkenti, İstanbul-Edirne ve Bursa`yı içine alan bir bölge turizmi, inanıyorum ki dünya turizmi için çok çekici gelecektir. Onun için bu yıl Turizm Haftası açılışını Bursa`da yapmayı ön gördük" dedi.

Arkeoloji Müzesi`ndeki onarım 2010 yılı içerisinde devam edecek
Bakan Günay, Bursa Arkeoloji Müzesi`nin 6 aydır kapalı olmasının sorulması üzerine, yıl sonuna kadar tamiratı bitirmeye gayret edeceklerini söyledi. Bakanlıktan yetkililerle Bursa`ya geldiğini anlatan Bakan Günay, "Bursa`daki bütün çalışmalarımızı yeniden gözden geçireceğiz. Arkeoloji Müzesi`nde 2010 yılı içerisinde onarım devam edecek. Gönderdiğimiz bazı kaynaklar henüz kullanılmayı bekliyor. Onlarla ilgili incelemeler yapacağız. ` dedi

Turizmin önündeki engel çarpık yapılaşma
Merinos Kongre Merkezi`ne de değinen Bakan Günay `Onun açılışını da sadece bizler değil, Başbakanımız da bekliyor. Oranın açılması için elimizden gelen desteği veriyoruz. dedi. Turizmin önündeki en önemli engel çarpık yapılaşmadır diyen Günay, `Helikopterle gelirken kasabaların üzerinden geçtik, hiç birinin çatıları yok. Çarpık şehirleşme ile baş edeceğiz, tarihi dokuyu tahrip eden ne varsa acımadan bunları temizlemeye, doğasını ve tarihini ortaya çıkarmaya çalışacağız.` diye konuştu.Vali Harput`un hediye ettiği İznik işi çini tabağı gösteren Bakan Günay, "Sadece bu İznik çinisi için bile 1 milyon turist gelebilir" diye konuştu.

Marigold Oteli hizmete açıldı
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Çekirge semtinde bulunan Marigold Oteli`ni hizmete açtı. 120 oda ve 220 yatak kapasiteli otelin kurdelesini Aslanoba ailesi, bakanlar Ertuğrul Günay ve Faruk Çelik ile beraber kesti.

Kent Meydanında Standlar
Kent maydanında düzenlenen standlarda tüm Bursa ilçelerine ve bazı sivil toplum örgütlerina ait Bursa turizmi ve kültürü ile ilgili standlar var. Gümred -Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneği 'de standlarda yerini aldı.

ORHANGAZİ ÇOK PROGRAMLI LİSEDE KONFERANS
Gümred Başkanı Ugur CELIKKOL hafta kapsamında Orhangazi çok programlı lisede öğrencilere Bursa Turizmini ve turist rehberliğini anlattı.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet