Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
ALTIN KARAGÖZ GÜRCİSTAN'A GİTTİ

Altın Karagöz'ü Gürcistan kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', görkemli bir törenle sona erdi. Yarışmada üstün performanslarıyla göz kamaştıran Gürcistan ekibi birinci olarak 'Altın Karagöz' ödülünü kazandı.
Dünya ülkelerinin halk dansları ekiplerini bir araya getiren '23. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Bursa'da dostluk, kardeşlik ve barış rüzgarları estirdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda 20 ülkeden gelen 700 dansçının kültürlerine özgü gösterilerini sahnelediği yarışmada, geçen yılın da galibi olan Gürcistan ekibi birinci ve Kore ekibi ikinci olurken, üçüncülüğü de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kazandı.

"DOSTLUĞUN RESMİ BURSA'DA ÇİZİLDİ"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim ederek, "Bursa, anlamlı ve renkli bir organizasyona imzasını attı. Bursa'da 23 yıldır dünya ülkelerini aynı sahnede buluşturan 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', bugün de bu sahnede dostluğun ve barışın resmini çizdi" diye konuştu.
Yarışmanın birincisi olan Gürcistan ekibine 'Altın Karagöz' ile 5 bin dolarlık para ödülünü veren Başkan Altepe, Kore'ye 'Gümüş Karagöz' ile 3 bin dolarlık para ödülünü, KKTC'ye de üçüncülük ödülü olan 'Bronz Karagöz' ile bin dolarlık para ödülünü verdi. Ödül töreninin ardından Gürcistan ekibi coşkulu gösterisini bir kez daha sahneledi. Bursalılar, şovlarıyla nefes kesen dansçıları ayakta alkışladı.

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Ekibi'nin de Balıkesir ve Mardin yörelerinin danslarıyla renk kattığı gecede Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Endonezya, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kostarika, Kosova, Macaristan, Martinik Adaları, Rusya Federasyonu'na bağlı Osetya, Polonya, Porto Riko ve Yunanistan'dan gelen halk dansları ekipleri de 'Altın Karagöz' için yarışan gruplardandı.

Heyecanlı anların yaşandığı final gecesinde, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Genel Koordinatörü ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Şinasi Pala ile alanlarında usta isimler Andrea Vincze, Dieter Wagner, Janos Musci ve Milcho Vasilev'den oluşan jüri, devlet sanatçısı Mustafa Turan'ın başkanlığında yarışmacı ülkelerin performanslarını titizlikle değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ö. Erdönmez ile Şinasi Pala ve Mustafa Turan renkli kostümleri ve danslarıyla da dikkat çeken tüm ekiplere katılım belgelerini verdi. AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyelerinin de izlediği yarışma, renklerin coşkulu dansına ev sahipliği yaptı.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet