Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Sivrihisar ve Eskişehir Gezisi (13 Ekim pazar)

Sivrihisar ve Eskişehir Gezisi

13 Ekim 2019 Pazar / Bozkır’da Tarih Dolu Bir Kasaba Sivrihisar –dönüşte Eskişehir

Haftasonu Günübirlik Şehir Kültürü Gezisi

İç Anadolu bozkırında ilginç bir yerleşim; Sivrihisar kasabası tahmin edebileceğinizden daha çok tarih ve hikaye barındırıyor ve Eskişehir-Ankara otoyolu üzerinde yanından geçip gitmekten fazlasını hak ediyor. Bir dönem İç Anadolu’da el işi yün çorapların, halı ve kilimlerin önemli adresi kasabada halen daha el sanatı dükkanları mevcut. Kentin en etkileyici eseri Selçuklu döneminden günümüze ulaşan Anadolu’nun en büyük ahşap direkli camisi olan Sivrihisar Ulucami ‘nin ilk kitabesi 1232 yılına ait. 1274 yılında Mevlana Celaleddin Rumi’nin müritlerinden Mikail Bin Abdullah bey tarafından yaptırılmış cami 67 ahşap sütunlu ve Minberi bir sanat eseri. El işçiliği Horasanlı İbn-i Mehmet tarafından kündekari tekniğiyle yapılmış. Görkemli Ulucamisi, Selçuklu kümbet mezarlarının en güzel örneklerinden Alemşah Kümbeti, camisiz minare “kılıç minaresi” Ermeni Ortodoks kilisesi “Surp Yerrortutyun”, açık hava heykel müzesi, 24 Mart 1922’de Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında bakanlar kurulunun ilk kez Ankara dışında toplandığı ve önemli kararlar aldığı müze “Zaimoğlu Konağı”, diğer eski özgün mimariye sahip evler, Pesinus antik kentinden getirilen taşlar ile yapılmış Kurşunlu cami, Aziz Mahmut Hüdayi Camii ile, kentin sırtını yasladığı kayalık yamaçta şehri yukardan selamlayan cam terasa sahip saat kulesi ve elbette Nasrettin hocasıyla Sivrihisar gezi programlarımıza girmeyi çoktan haketmiş ! Sizi de bekliyoruz..Öğle yemeğinde yöresel lezzetlerin tadına bakıp, Sivrihisar’ı dolu dolu gezdikten sonra dönüş yolumuzda Eskişehir’e uğrayarak; müzeleri ve rengarenk restore edilmiş evleri Odunpazarı bölgesinde mola veriyoruz.. merkezde Porsuk çayı kenarında cıvıl cıvıl hareketli cafelerde yorgunluk kahvemizi içtikten sonra Bursa’ya dönüyoruz.

Geziye dair notlar: Kişi Başı: 175 TL

Fiyata Ulaşım / rehberlik / kahvaltı ikramı dahildir. Öğle yemeği, olabilecek müze girişleri yolcularımıza aittir. Hareket saati: 13 Ekim 2019 Pazar T.K. Merkezi önü 06:15 Doğumevi karşısı otobüs durağı: 06:30

SON BAŞVURU: 10 Ekim Perşembe günü saat: 12:00 / Lütfen rezervasyonu son güne bırakmayınız !



Genel Bilgiler

  • - Günübirlik gezilerde taksit imkanımız yoktur.
  • - Konaklamalı bazı gezilerde yapı kredi word kartınıza 2 taksit imkanı. Geziye katılımda; konaklamalı gezilerde geziye en geç 4 gün kala, günübirlik gezilerde geziye 3 gün kala %50 kapora ödenerek rezervasyon kesinleştirilmelidir. Otobüste koltuk yerleşim planı başvuru ve rezervasyon kesinleştirme sırasına göre düzenlenecektir.
  • - Konaklamalı gezilerde otelde tek kalmak isteyenler tek kişilik oda farkı ödemeyi kabul ederler.
  • - Rezervasyonun kesinleşmesi için peşin ödemelerde tur katılım bedelinin tamamının ödenmiş, kredi kartı ile ödemelerde ise çekim işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
  • - Turdan 15 gün öncesine kadar yapılan iptallerde % 50 kesinti ile iade yapılır. Tur hareket tarihinden 5-10 gün arası-öncesine kadar rezervasyon iptali halinde %75 kesinti ile iade yapılır. Son 5 gün içerisinde yapılan iptallerde ödeme iadesi yapılmaz.
  • - Turun yeterli sayıya ulaşamayıp acenta tarafından iptali halinde tura rezervasyon yaptıran kişilerin yaptığı nakit ödemelerin iadesi en geç iptalin yapıldığı günü takip eden ilk iş gününde yapılır.
  • - Karagöz Turizm turu iptal etmesi halinde tura rezervasyon yaptırmış kişilerin Karagöz Turizm turu haricinde almış oldukları feribot, uçak ve otobüs biletlerinin iadesinde oluşabilecek kesinti ve tazminatlardan sorumlu değildir. Bu durumlarda biletin alındığı firmanın iptal ve iade hükümleri geçerli olacaktır.
  • - Tur esnasinda musterinin herhangi bir sebeple turdan ayrilmasi halinde herhangi bir odeme iadesi yapilmaz.
  • - Tüm gezilerimizde yol bülteni ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilendirme notları dağıtılmaktadır.
  • - Rehberlerimiz Turizm Bakanlığı Belgeli resmi rehberlerdir.
  • - Ulaşım aracı Turizm Bakanlığı ve Türsab tarafından tespit edilmiş kurallara uygundur.
  • - Tur Programlarında, Müşterilerimizin menfaati doğrultusunda değişiklik & iptal hakkı-hava şartlarına ve katılım oranına göre Karagöz Turizm Seyahat Acentasında Saklıdır. Ayrıca Karagöz Turizm Rehberi; gezi sırasında hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programı üzerinde değişiklik yapabilme hakkını saklı tutar.
  • - Konaklamalı gezilerde zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır.
Tur Fiyatı
175 TL

Tekrar düzenlendiğinde beni haberdar et

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet