Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
UĞUR ÇELİKKOL'A 25 YIL PLAKETİ

Karagöz Turizm kurucularından, Bursa'nın resmi belgeli en eski rehberlerinden Ugur Celikkol'a büyük onur... Turist rehberliği mesleğinde aktif  25 yılı dolduran Çelikkol Dünya Rehberler Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul'da IRO- Istanbul Rehberler Odası tarafından düzenlenen etkinlikte 25. Yıl plaketini en yaşlı rehber, eğitmen Ahmet Maden ve yine rehber, turizm yazarı , radyo programcısı Özge Ersu 'dan aldı...

REHBERLİK MESLEĞİ KONUSUNDA YAPTIKLARI


2005 yılından beri IRO Istanbul Rehberler Odası Bursa Temsilcisi olan Uğur Çelikkol, yıllarca Tureb-Türkiye Rehberler Birliği Yürütme Kurulu üyeliği görevinde bulunmuş,  Bursa'da turist rehberlerine yönelik hizmet içi zorunlu ve genel konularda seminerlerin düzenlemesinde başrolü oynamış, TC.Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından zorunlu tutulan ve her yıl gercekleşen hizmet içi seminerlerin 2008'den bu yana Bursa'da düzenlenmesini sağlamıştır. ( 2008-2009-2010-2011-1012 yılları seminerlerini düzenlemiştir)

2008 ağustos ayında Bursa'da hayata geçen Gümred-Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneğinin kurucularından olan Uğur Çelikkol derneğin ilk başkanı olmuş-dernek çatısı altında Bursalı rehberleri toplayarak hiç bir dernekte olmayan bir internet sitesi yapmış, derneğe şehir merkezinde Turizmin kalbinin attığı nokta olan Ulucami-Kozahan arasında bir ofis kazandırmış ve Turizm camiasında tanınmasını sağlamıştır. 27 Ocak 2011'de gercekleşen 2.olağan genel kurulda da çoğunluğun oyu ve desteği ile tekrar dernek başkanı seçilen Çelikkol toplamda dört yıl Gümred başkanlığı yapmıştır.Ocak 2013 'te yapılan olağan 3. genel kurulda görevi arkadaşlarına devretmek isteyen Çelikkol üyelerin ısrarı sonucunda yine yönetimde kalmış ve 2. başkanlık görevini kabul etmiştir.

Uğur Çelikkol Eylül 2012'de İstanbul'da gerçekleşen ve üyesi olduğu  IRO- İstanbul Rehberler Odası genel kurulunda Tureb delege kuruluna seçilmiştir.

Uğur ÇELİKKOL 2012 yılı haziran ayında mecliste kabul edilerek hayata geçen ve rehberlerin yıllardır beklediği "Rehberlik Meslek Yasası" görüşmeleri için Tureb, İro, Aro, İzro Başkanları ve diğer rehber dernek temsilcileri ile birlikte Aralık 2011 ile Haziran 2012 ayları arasında defalarca Ankara'da ki Siyasiler, Meclis ve ilgili Bakanlıklarla görüşmelere katılmış, çalışmalarda bulunmuş ve rehberlik meslek yasasının çıkmasında çorbada tuzu olmuş kişilerden biridir. Uğur Çelikkol 2001 yılından bu yana İRO üyesidir...

 

21.02.2017

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet