Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
İZNİK GÖLÜNDE BULUNAN BAZILIKA DÜNYA GÜNDEMİNDE

İznik Gölü'nün 20 metre açığında keşfedilen su altındaki tarihi bazilika dünya gündeminde... Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm dünyanın İznik’te bulunan bazilikayı konuştuğunu söyledi.

Bazlikada çalışmaların bugüne kadar kar kış demeden 24 saat suyun içinde devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, “İznik başlı başına bir dünya markası. Dünyanın 4 mezhebinin tanıdığı bir bazalika suyun içinde bulundu. Dünya onu konuşuyor. Bir haberi çıktı. Dünyada duymayan kalmadı. Büyükşehir ekipleri yaz kış çalışıyor. Ekipler suyun içinde karda kışta devam ediyor. Orada yapılan haber tüm dünya da duyuluyor. Orası incilin 4’e indirildiği yer. Vatikan’da tariflerde yazılmış yeni okumuşlar. "İznik Gölü’nün kenarında yapıldı, bu toplantı" diye. İncil burada 4’e indirildi. Bizim de bu bazalikayı kullanmamız lazım. Bursa’yı dünya markası yapmak için yapılacak o kadar çok iş var ki. Basit bir düzenlemeyle yapılan bir müze bile Bursa’ya değer katacak. Eskiden yılda bir ay çalışılıyordu. Şimdi kar yağarken bile çalışmalar devam ediyor, hem de suyun içinde çalışılıyor. Demek ki belediye buna daha başka bakıyor. "Ben bunu biran önce kullanayım, insan İznik’e gelmeye başlasın" diye düşünüyor. Bir stadyum yaptık, bir tane maç oynandı. 2 gün boyunca tüm Türkiye konuştu. Şimdi tüm Türkiye bekliyor, Bursaspor bir sonraki oynayacağı maçta stadyum nasıl olacak diye” şeklinde konuştu.


Öte yandan yapılan çalışmalarda İznik Gölü'nün 20 metre açığında keşfedilen su altındaki tarihi bazilikadan para çıktı. İznik Müze Müdürlüğü denetiminde olan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin başkanlığında yürütülen bilimsel çalışma sırasında dalgıçlar, su altındaki bazilika zemininde 40 adet bronz sikke buldu.

* Olay Gazetesinden...


Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet