Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
İZNİK LEFKE KAPIYA RESTORASYON

İznik`in dört kapısından biri olan tarihi Lefke Kapı ve etrafındaki surlar için yapılan ikinci restorasyon çalışmaları rölöve teslimi ile bugün start aldı.

İznik kaymakamlık makamında kaymakam Hüseyin Karameşe ile bir araya gelen Bursa Rölöve müdürü Aylin Kırlangıç, Mimari danışman Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarımı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Ağar Yılmaz, yüklenici firma Binka inşaatın sahibi Emine Yavuz, restorasyon hakkında görüş alışverişinde bulunarak surları yerinde incelediler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Binka İnşaat Mimarlık Tah. Tic. Ltd. Şirketine ihalesi 1 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Lefke Kapı Restorasyon projesinde tarihi su kemeri dahil olmak üzere ilk aşamada yaklaşık 50 metre uzunluğunda bir alanı kapsayacak.

Proje ile ilgili olarak görüş bildiren İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe,"Bursa Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü`nün kontrolünde gerçekleşecek olan bu restorasyon projesinin süresi yaklaşık 400 iş günü olacak. Proje maliyeti ise 1 milyon 739 bin 335 TL`dir. Aslına uygun olarak onarılacak olan tarihi kapı, sur uzantıları ve antik su kemeri ilçe turizmine de doping olacak.
Ayrıca bu proje haricinde 2 yıldır restorasyonu süren İznik Müzesi`nin de 15 gün sonra tamamlanıp teşhir ihalesi yapılacak. Yaklaşık 2 ay sürecek bu sürecin ardından başlayacak olan teşhir çalışmaları ise 6 ay sürecek. Yaklaşık 8 ay gibi bir süre sonrasında ise İznik Müzesi yeniden ziyaret edilmeye başlanacak." dedi.
Mimari danışman Prof. Dr. İsmet Ağar Yılmaz ise proje ile ilgili olarak, "Proje çalışmalarında özellikle sur ve antik su yolunda ortaya çıkan İncir ağaçlarına özel bir çalışma yapacağız. Bu ağaçlar bu yapılar için çok önemli. Bu arsız ağaç büyüdüğü yeri resmen çürütüyor.Tüm yapıların bu tip ağaçlardan bir an önce kurtulması gerekiyor." dedi.

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet