Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
BURSA'DA PANORAMİK MÜZE
Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu panoramik müze ile canlandırıyor. Başdanışmanlığını dünyaca ünlü Osmanlı Tarihçisi Profesör Doktor Halil İnalcık’ın yaptığı panoramik müze, dünyadaki örneklerinden farklı olarak fetihle birlikte kuruluş dönemini de yansıtacak.

Senaryoları yazılan, eskiz çalışmaları yapılan panoramik müze ziyaretçilerine tarih içinde 3 boyutlu bir seyahat sunacak. Panoramik müzede fetih günü yansıtılırken, imparatorluğa uzanan devletin kuruluşu da aslına uygun bir şekilde anlatılacak.

Kamberler tarih parkı
Osmangazi Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan Kamberler Tarih Parkı, içerisine yapılacak Panorama 1326 Bursa Müzesi ile hak ettiği değere kavuşacak. Panoramik Müze için bölgede yapılan kamulaştırmalar için 10 Milyon TL kaynak kullanıldı.

Yeşili koruyan tarih projesi
Dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olarak tasarlanan Panoramik Müze, yeşil bina formunda yapılacak. ABD’deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş kriterler çerçevesinde doğaya saygılı bir bina modeli olarak tasarlanan Panoramik Müze, sivil mimari örneği yapı olarak tescillenecek.
Tarihimizi yansıtan, tarih bilincini aşılayan özelliği ile Panorama Bursa 1326, özellikle öğrencilerin ziyaret edeceği bir eğitim merkezi olacak.
360 derece dairesel döngü ile inşa edilecek Panoramik Müze, kubbe iç yüzeyinde de devam eden resim ile ziyaretçiyi içine alacak.

Osmanlı’nın insan odaklı yönetim anlayışının, dönemin düşünür ve ilim adamlarının felsefelerinin de ağırlıklı yer alacağı müze, bu özelliği ile maddi mirasımızın yanı sıra manevi mirasımızı da gelecek nesillere taşıyacak önemli bir yatırım olacak.

Tarihi içerisinde kesintisiz seyahat
Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi ile tarihi mirasımız canlandırılırken, yerli ve yabancı ziyaretçilerin, tarihi bölgeyi bir bütün olarak gezecekleri güzergah da oluşturuluyor.
Tarihi bölgeye yapılan planlama ile turist otobüsleri şehir içi trafiğine girmeden burada park edebilecek. Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarihi miras haritaları rehberliğinde Kayahan-Okçular- Irgandı Köprüsü, Kapalıçarşı ve tarihi bölgeye kadar yaya aksı ile ziyaret edecekler. Bu bölgeyi gezen ziyaretçiler tramvaya binerek Cumhuriyet Caddesi’nden başladıkları noktaya rahatlıkla dönebilecekler.
Osmangazi’deki tarihi dokuyu bir bütün olarak gezen ziyaretçilerin, bu planlama ile Hanlar Bölgesi’nin ticaret hacmini de arttırması hedefleniyor.

* Osmangazi Belediyesi internet sitesinden alınmıştır.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet