Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
NİLÜFER BİR SANAT MERKEZİ DAHA KAZANDI
Nilüfer’de sanatçı Müjdat Gezen tarafından yaptırılan kültür, sanat ve eğlence merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda, Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerinde yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi'nin açılışı sanat ve siyaset dünyasından tanınmış çok sayıda ünlü ismi bir araya getirdi. Geceye CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP eski Milletvekilleri Onur Öymen, Mehmet Sevigen, Mehmet Küçükaşık, Rasim Çakır, Kemal Demirel ve Yılmaz Ateş'in yanı sıra gazeteci Uğur Dündar, sanatçı Yıldız Kenter, Emel Sayın, Türkan Şoray, Fatma Girik, Perran Kutman, Zeki Alasya, Levent Kırca, Eşref Kolçak gibi birçok ünlü kişi katıldı.


Açılışta Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi Senfoni Orkestrası’nın müzik dinletisinin ardından plaket törenine geçildi. Nilüfer Belediyesi ile Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi tarafından belirlenen isimler için hazırlanan teşekkür plaketlerinin takdiminde ilk isim gazeteci Uğur Dündar oldu. Televizyon dalında başarılı görülen Gazeteci Uğur Dündar'a plaketini Vali Şahabettin Harput verdi. Harput “Kişiliği, davranışları ve ülkemize saygın hizmetleri ile tüm Türkiye’nin sevgilisi haline gelen bu değerli insana ödülünü benim vermem uygun görülmüş. Bu benim için gurur vericidir” derken; Uğur Dündar ise Vali Şahabettin Harput ile aynı görüşte olmadığını belirtti. Dündar "Çünkü eğer başarı, kalite ve güven her zaman ödüllendirilmiş ve sevgiye değer bulunmuş olsaydı, ben şu anda karşınızda işsiz bir gazeteci olarak arz-ı endam etmezdim. Demek ki herkes tarafından sevilmiyormuşuz" diye konuştu.


Nilüfer Belediyesi tarafından sanat hayatına katkılarından dolayı Müjdat Gezen için hazırlanan teşekkür plaketini ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Deniz Baykal birlikte verdi. Baykal, daha sonra eğitime verdiği katkılardan dolayı Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi tarafından Başöğretmen Atatürk Onur Ödülüne layık görülen sanatçı Gezen'e plaketini teslim etti.


Gezen'e plaketini veren Baykal, ünlü sanatçının kültür ve sanat alanında 5 okulu hizmete soktuğunu hatırlatarak "Artık her şeyi devletten beklemek mümkün değil. Devletin dışında boşluğu doldurması gereken insanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, hepimiz bir dayanışma içine girmek insiyatif almak ve gerekeni yapmak zorundayız. Bu açıdan da Müjdat Gezen hepimize örnek oluyor" diye konuştu.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi’nin Nilüfer’e inşa edilmesinde bizim de tuzumuz olduğu için onurlu ve guruluyuz. Burada öyle bir mabede imza koydu ki, bizler 13 yıldır Nilüfer’i kültür ve sanat merkezi haline getirmek için çabalarken, Müjdat Gezen, Nilüfer’e böyle bir merkez yapma fikrini paylaşır paylaşmaz heyecanla çalışmalara başladık ve bugüne gelindi. ‘Mum dibine ışık vermez’ derler ama Müjdat Gezen öyle değil. Çünkü o da bizler de biliyoruz ki, kültür sanatla uğraşan insanlar suça karışmaz ülkesini ve insanları sever “ diye konuştu.


Gece boyunca oldukça heyecanlı olduğu gözlenen sanatçı Müjdat Gezen ise “Ben Karagümrük’de doğmuş büyümüş bir halk çocuğumun. Önemli insan muamelesi yapıldığında çok rahatsız oluyorum. Çünkü önemli insan değince benim aklıma Edison, Fatih Sultan Mehmet, Çaykovski ve Mustafa Kemal Atatürk gibi isimler geliyor. Onun için arkamdan övülmekten gerçekten haz ediyorum ama benim için söylenecek üç söz şu olursa gerçekten mutlu olacağım: geldi, yaşadı, gitti”diye konuştu.


Gecede tiyatro dalında sanatçı Yıldız Kenter’e, Türk Sanat Musikisi dalında Ahmet Özhan’a, bale dalında Hülya Aksular’a, resim dalında Mehmet Güleryüz’e, sinema dalında ise Türkan Şoray’a plaket sunuldu.
Gazeteci Yalvaç Ural’a çocuk edebiyatı dalında teşekkür plaketi verilirken, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talat Halman ise Müjdat Gezen’e Türk ve dünya çocuklarına hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.


Yıldız Kenter’in Nilüfer Hatun’u canlandırdığı kısa bir bölüm ile sahne aldığı gecede Ahmet Özhan ise Türk Sanat Musikisi konseri ile davetlilere müzik ziyafeti sundu.

5 katlı binası ve toplam 10 bin metre kare kapalı alanında tiyatro, sinema, televizyon, yaratıcı drama, resim ve müzik branşlarında eğitim veren Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi’nde 450 kişilik tiyatro salonu, 200 kişilik çocuk tiyatrosu salonu yer alıyor. Merkez’de ayrıca Yalvaç Ural oyuncak müzesi, Tiyatro Kahramanları Müzesi ve Dinazor Müzesi gibi farklı alanlar da bulunuyor.


Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet