Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
MURADİYE KÜLLİYESİ RESTORE EDİLİYOR
Dünyadaki en büyük külliyeler arasında yer aldığı belirtilen, 25 Şubat 1495'te vefat eden Cem Sultan ile çok sayıda şehzadenin türbelerinin bulunduğu Muradiye Külliyesi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağı bildirildi.

2. Murat ile 36 yaşında vefat eden şehzade Cem Sultan ve çok sayıda şehzadenin türbelerinin bulunduğu Muradiye Külliyesi, sadece Türkiye değil dünyadaki önemli ve büyük külliyeler arasında yer alıyor.

Bakımsızlık nedeniyle yıpranan Saraylılar, Ebe Hatun, Gülşah Hatun, Fatih Sultan Mehmet'in annesi Hüma Hatun, Şehzade Mahmut, Şirin Hatun, Gülruh Hatun, Mükrime Hatun, Şehzade Ahmet, Cem Sultan, Şehzade Mustafa ve 2. Murat'ın türbelerinin bulunduğu külliye, Bursa Valiliğinin girişimleri sonucu restore edilecek.
Projesi tamamlanan külliyenin restorasyonunun, bu yıl içinde başlaması planlanıyor.

CEM SULTAN'IN VEFATININ 516. YILI
Külliye içinde türbesi bulunan Fatih Sultan Mehmed'in oğlu Cem Sultan, 1459'da Edirne Sarayı'nda dünyaya geldi.

3 Mayıs 1481'de Fatih Sultan Mehmet'in vefatından sonra 2. Bayezid ile savaşan Cem Sultan, yaptığı savaşı ve mücadeleyi kaybedince uzun yıllar sürgün hayatı yaşadı.
Sürgün dönüşünde 25 Şubat 1495'te, 36 yaşındayken vefat eden Cem Sultan'ın cenazesi, 4 yıl sonra, 1499 yılında Bursa'ya getirilerek kardeşi Şehzade Mustafa'nın yanına gömüldü.


Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet