Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
MUĞLA MILAS BODRUM'DA TARIHI EVLER
Güneyin üç güzide turizm merkezi olan Muğla, Milas ve Bodrum bundan böyle tarihi ve doğal güzellikleriyle de adından söz ettirecek. Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Muğla ve ilçelerinde bu yıl `tarih turizmi`nin ön plana çıkarılacağını söyledi.


Murat Süslü, Muğla ve ilçelerini ziyaret eden turistlerin tarihi mekanlarda farklı dünyalara yolculuk etmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, `Ören yerleri ile Muğla, Bodrum ve Milas`taki tarihi evlerin tarih turizmi açısından önemi büyük. Bu mekanların turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları yapılacak. Muğla`daki tarihi çarşı restorasyonu da bu amaçla hayata geçiriliyor` dedi.


Süslü, amaçlarının deniz-kum-güneş turizminin dışına çıkarak bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri `tarih turizmi` ile tanıştırmak olduğunu belirterek, `Bu çalışmayla alternatif turizm çeşitliliği sağlayacağız. Tarih turizmi açısından ön plana çıkacak Bodrum, Milas, Fethiye ve Yatağan`daki ören yerlerinde denetimleri artıracağız` diye konuştu.
Süslü tarihi mekanları ziyaret eden turistlerin ülkelerine Muğla`nın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekanlarını hatırlayarak dönmelerini hedeflediklerine işaret etti.


Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise tarih turizmi çalışmaları kapsamında 18. yüzyılda yapılan Çöllüoğlu Hanı`nın restorasyon ihalesinin yapıldığını ifade ederek, `İlçe merkezindeki tarihi çarşının projesi hazırlandı. Proje, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu`ndan geçti. İlçedeki tarihi evlerin koruma altına alınması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı`yla yazışmalar yapılıyor. Bu kapsamda ilçe merkezindeki tarihi 3 konağın restorasyonu belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yapıldı ve turizme kazandırıldı` dedi.

DOĞAL GÜZELLİKLER...
Muğla Fotoğraf Topluluğu üyeleri ise Milas ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflamak amacıyla ilçeye gezi düzenledi. Muğla`da yaklaşık 1 yıl önce kurulan, farklı mesleklerden fotoğraf meraklılarının bir araya geldiği topluluğun üyeleri her hafta Muğla`nın bir ilçesine gidiyor. Geçtiğimiz aylarda Kavaklıdere ilçesini ziyaret eden topluluk üyeleri `tarih turizmi` etkinlikleri kapsamında Milas ilçesinde fotoğraf çalışması yaptı. Ahşap mimariyle yapılan evleri, el sanatları ustalarını, tarihi eserleri, Bafa Gölü ile gölü çevreleyen Kapıkırı Köyü`nde yaşayan çocukları ve el dokuması ürünlerini satmaya çalışan köylü kadınları fotoğraflayanlar, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet