Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TURİZM ÇALIŞTAYINDA BULUŞTU
Bursa'da Almire Otel'de düzenlenen ve düzenleme kurulu başkanlığını Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu'nun yaptığı Bursa Turizm Çalıştayı'na TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Batur, Turist Rehberler Birliği Başkanı Şerif Yenen, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür ile çok sayıda turizmci katıldı.

İki gün süren çalıştayın ilk gününde turizmcilerin beklentileri masaya yatırıldı. Dünya genelinde turizm pastasının 1 trilyon dolara yaklaştığını, ancak Türkiye'nin bu pastadan sadece 22 milyar dolar aldığına vurgu yapan Bursa Turizm Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Türkiye'ye 2023 yılında yapılan tahmini hesaplamalara göre yılda 46 milyon turistin geleceği ve 50 milyar dolar bir gelirin söz konusu olacağını dile getirdi. Avrupa Birliği'ne girilmesi halinde ise Türkiye'ye yılda 63 milyon turistin gelmesinin ve 86 milyar dolarlık bir gelirin elde edilmesinin hesaplandığını belirten Necdet Hacıoğlu, şöyle konuştu:

Turizm Fakültesi açılmalı

"Turizmde geride kaldık. Yılda 26 milyon turist geliyor. Bunda hepimizin kusuru var. Şapkayı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Tanıtım eksikliği yaşıyoruz. Tüm zamanların güzel şehri Bursa sahip olduğu potansiyele rağmen turist alamıyor. Gelen yabancı turist sayısını söyleyemiyorum. Hedef Bursa'ya yılda 1 milyon turistin gelmesi. İnanç turizmine daha ağırlık verilmeli. Bursa artık 'mola yeri' olmaktan çıkıp, konaklama yeri olmalı. Gelen turist en az 3 gün dolu dolu konaklamalı. Halen Fransa'ya 75, İtalya'ya 42 ve ispanya'ya 57 milyon turist geliyor. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilmeli, tanıtımını iyi yapmalıyız. İznik sadece çiniyle değil inanç turizmiyle ön plana çıkmalı. Bursa'da tek eksik turist. Bu çalıştay ile Bursa'nın turizmdeki sıkıntılarını masaya yatıracağız. Bir turizm fakültesi açılması gerekiyor. Talebi Uludağ Üniversitesi rektörüne ilettik. Turizmde hizmet ve işleyişi bilmek çok önemli. Altyapı ve tesislerin de çok iyi olması gerek."

Bursa Valisi Şahabettin Harput da, en kısa zamanda şehrin turizm mastır ve eylem planının hazırlanacağını kaydetti. Yılda sadece 150 bin turistin Bursa'ya geldiğini kaydeden Vali Harput, "Şehrimiz artık sanayiye doymuştur. Turizm sektöründen daha fazla pay almamız gerekiyor. Turizm konusu herkesi ilgilendiriyor. Biz vatandaşlarımıza bu farkındalığı anlatacağız." dedi.

Vali Harput, "Planlarımızı hazırlıyoruz, gerekenleri yapacağız. Bursa 2,5 milyon nüfusu ile Türkiye'nin 4. büyük ili konumunda bulunan ve sahip olduğu potansiyel ile lokomotif bir şehirdir. Bursa, Türkiye'nin en hızlı gelişen şehridir. Bursa, Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapmış bir tarih ve kültür şehridir. Bursa artık sanayiye doymuştur ve turizm alanında da var olan potansiyeli değerlendirmek zorundadır. Bu çalıştay ile turizm haritası çizilecek ve hedefler belirlenecektir. İlimiz yılda 150 bin turist almaktadır ve bu rakam çok yetersizdir. Bursa'yı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli bir merkezi yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 'Bursa turizminin geleceği' konulu bir panel düzenlendi. Panelde konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İznik'e yeterli önemin ve tanıtımın yapılmadığını söyledi. Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger de inanç turuzminin yeterince değerlendirilmediğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müstaşar Yardımcısı Özgür Özarslan ise, çalıştayla birlikte Bursa'nın sahip olduğu potansiyelin sektör temsilcilerinin dikkatine sunulduğunu söyledi.

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet