Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
YILIN İLK KARI YAĞDI
Kayak merkezleri sezonu erken açabilir.
Uludağ'da kar kalınlığı bu sabah 50 santimetre olarak ölçüldü. Geçtiğimiz yıl sezonun 15 Aralık'ta açıldığı Uludağ'da bu sene kar yağışının böyle devam etmesi halinde kasım ayı sonunda açılabileceği belirtiliyor.

Bursa Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, hava sıcaklığının halen -4 derece olduğu Uludağ'da sabah yapılan ölçümlerde oteller bölgesinde kar kalınlığının 50 santimetre olarak belirlendiğini bildirdi. Yetkililer, sis sebebiyle görüş mesafesinin 150 metreye kadar düştüğünü kaydetti. Kar yağışının bugün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bu arada otel işletmecileri, hazırlıklarını hızlandırdı. Uludağ'da kayak sezonunun kasım ayı sonu veya aralık başında açılabileceği belirtildi.

Kartepe

İstanbul'a en yakın kayak merkezi olan 1700 rakımlı Kartepe'de yılın ilk karı yağdı. Kar kalınlığının dün 10 santimetreye ulaştığını belirten The Green Park Otel Kurumsal İletişim Müdürü Birol Aydın, karın Kurban Bayramı'ndan önce yağmasının kış turizmcileri sevindirdiğini söyledi. Aydın, kar kalınlığının 60 santimetrenin üzerine çıkması durumunda pistlerin kayak severlere açılacağını ifade etti.

Ilgaz

Ilgaz Dağı'nda ise gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu, kayak merkezinde kar kalınlığı 15 santimetre oldu. Kayak merkezindeki tesislerde kış turizmi için hazırlıkların tamamlandığını belirten yetkililer, kar yağışının işletme sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet