Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Yılbaşında Uçakla Makedonya 4 gece 5 gün
30 Aralık 2009  Çarşamba İSTANBUL-ÜSKÜP
06:30  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde buluşma.
08:15 Kıbrıs Türk  Havayollarına ait özel uçakla Üsküp’e hareket.
09:00  Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Üsküp’e varış. Pasaport , bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle otelimize transfer. Kahvaltı ve odalara yerleşmenin ardından,
10:30 Özel otobüslerimizle yarım günlük Üsküp şehir turu. Turumuz sırasında, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, taş sokakları ve tarihi binaları ile Baş çarşı, Vardar Nehri, Kale, 6. yüzyıldan kalma Taş Köprü, Türk ve Yahudi mahalleleri, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları, hükümet binası, meclis, 17. yüzyıldan kalma St.Spas Kilisesi, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa’nın Evi görülecek yerler arasındadır.                                                                                                                                             15:00 Turun bitimi ve otele dönüş, serbest zaman.
19:00 Hoşgeldin yemeği / Royal Restaurant’ta... Canlı Makedon müziği eşliğinde çorba, salata, meze, dana veya piliç, tatlı, 4 kişiye 1 büyük su ve kahveden oluşan menümüzü alıyoruz.
 
31 Aralık 2009 Perşembe ÜSKÜP
09:30   Dileyen misafirlerimizle tam günlük Matka ve Vodno Dağı turu (ekstra tur). Turumuzda öncelikle Üsküp’ün en güzel gölgelerinden biri olan, mükemmel doğası ile ünlü Matka bölgesinde bulunan ve 16. yy.’dan kalma St.Andrew Manastırını ziyaret edeceğiz. Daha sonra, Üsküp’e 15 km. mesafede bulunan Vodno Dağın’a çıkarak burada bulunan St.Pantelejmon Manastırını ziyaret edeceğiz. Vodno Dağından Üsküp şehrinin muhteşem manzarasını seyredeceğiz. Otelimize dönmeden önce bir Türk yatırımı olan Ramstore’a uğruyoruz ve çay-kahve- alışveriş molası veriyoruz. Misafirlerimiz Hotel Royal de düzenlenecek, renkli eğlenceyi kapsayan yemekli Yılbaşı Özel Programına katılabilirler.
 
01 Ocak 2010, Cuma ÜSKÜP-OHRID-MANASTIR- ÜSKÜP
10:30 hareketle dileyen misafirlerimizle, tam günlük  Kalkandelen (Tetova)-Gostivar-Ohrid-Resne- Bitola-turumuzu yapıyoruz.
Turumuz sırasında önce Üsküp’e yaklaşık 45 dakika mesafede bulunan Makedonların Tetova olarak adlandırdığı, bizim tarihimizde Kalkandelen olarak bildiğimiz şehre gidiyoruz. Kalkandelen ‘de Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. yüzyılda kurulan Bektaşi Harabati Baba Tekkesi’ni ve eşsiz bir mimari eser olan Alaca Camii’yi ziyaret ediyoruz. Daha sonra, Ohrid’e transfer. Varışımızla birlikte yapacağımız panaromik şehir turu esnasında Balkanların en büyüklerinden biri olan Ohrid Gölünden ismini alan şehirde Ohrid Camii, Türk Çarşısı, Haydar Kadı Camii, Yeni Camii, Bedesten, İshak Bey Camii, Hamam, Roma Dönemi Antik Şehir kalıntısı, Keraklea Lynketis, Saat Kulesi, Aya Dimitri Kilisesi, Ayasofya Kilisesi, Aya Klement Manastırı, Aya Kaneo Kilisesi, Aya Pantelejmon Kilisesi, Samoil Kalesi göreceğimiz yerler arasında. Ohrid gezimiz ardından bir doğa ve tarih cenneti olan St.Naum’a gidiyoruz. Bizans döneminden kalma, şaheser freskleri ile ünlü St.Naum Manastırı ve Kilisesini ziyaret ediyoruz. Burada göreceğiniz manzara belki de turumuzun en unutulmaz anlarından olacak. Daha sonra Resne’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde, İttihat ve Terakki döneminin ünlü siması Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz.

Manastır ( Bitola ) kenti gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesteni, İshak Cami’ini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni görüyoruz. Son alarak Heraclea Manastırı ziyaretimiz ardından Pürsıçan’a geçiyoruz. Pürsıçan son zamanlarda televizyonlarda izlediğimiz Elveda Rumeli dizisi ile adını duyurmuş bir köy. Pürsıçan’da dizide kullanılan evleri görüyor ve köy içerisinde fotoğraf çekebilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Turun bitimi ile birlikte Üsküp’e dönüş. Geceleme otelimizde.

02 Ocak  2010, Cumartesi ÜSKÜP - KOSOVA
08:30 Tam günlük  Kosova Turu. Özel otobüslerimizle yapacağımız turda öncelikle Üsküp’e yaklaşık 20 km mesafede olan Kosovo sınır kapısına gideceğiz. Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 50 km.lik bir yolculukla, nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman Arnavutlardan oluşan, yeni bağımsızlığını kazanmış Kosova’nın başkenti Priştine’ye gideceğiz. Çok yakın bir zaman önce bir insanlık dramının yaşandığı eski Osmanlı topraklarında, duygu dolu bir gün geçireceğiz. Ardından şehir turu. Priştine’de 15. yy ‘da inşa edilmiş Fatih Sultan Mehmed Han Cami ve Hamamı ,1839 tarihinde Kosova Meydan Muharebesi’nde hileyle şehit edilmiş Sultan Murad Hüdavendigar’ın Camii ve türbesini ziyaret ediyoruz. Turun bitimi ile birlikte Prizren’e hareket. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Prizren’e varış. Balkanlar’ın belki de en güzel ve en şirin kentlerinden birisi olan ve Osmanlıların 37 cami inşa ettikleri Prizren’de göreceğimiz ilk eser süslemeleriyle ünlü Sinan Paşa Camii’dir. Gazi Mehmet Paşa Hamamı’nı gördükten sonra Üsküp’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Üsküp’e varış ve otelimizde dinlenme. Akşam yemeği otelimizde.
 

03 Ocak  2010, Pazar ÜSKÜP-İSTANBUL
Gezimizin son günü misafirlerimizin alışveriş ve çevre gezileri için serbest gün olarak planlandı.
23:30 Havalimanına hareket. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından,
01:30 Kıbrıs Türk  Hava Yolları uçuşuyla İstanbul’a hareket.
04:00 İstanbul’a varış.



Genel Bilgiler

  • - Günübirlik gezilerde taksit imkanımız yoktur.
  • - Konaklamalı bazı gezilerde yapı kredi word kartınıza 2 taksit imkanı. Geziye katılımda; konaklamalı gezilerde geziye en geç 4 gün kala, günübirlik gezilerde geziye 3 gün kala %50 kapora ödenerek rezervasyon kesinleştirilmelidir. Otobüste koltuk yerleşim planı başvuru ve rezervasyon kesinleştirme sırasına göre düzenlenecektir.
  • - Konaklamalı gezilerde otelde tek kalmak isteyenler tek kişilik oda farkı ödemeyi kabul ederler.
  • - Rezervasyonun kesinleşmesi için peşin ödemelerde tur katılım bedelinin tamamının ödenmiş, kredi kartı ile ödemelerde ise çekim işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
  • - Turdan 15 gün öncesine kadar yapılan iptallerde % 50 kesinti ile iade yapılır. Tur hareket tarihinden 5-10 gün arası-öncesine kadar rezervasyon iptali halinde %75 kesinti ile iade yapılır. Son 5 gün içerisinde yapılan iptallerde ödeme iadesi yapılmaz.
  • - Turun yeterli sayıya ulaşamayıp acenta tarafından iptali halinde tura rezervasyon yaptıran kişilerin yaptığı nakit ödemelerin iadesi en geç iptalin yapıldığı günü takip eden ilk iş gününde yapılır.
  • - Karagöz Turizm turu iptal etmesi halinde tura rezervasyon yaptırmış kişilerin Karagöz Turizm turu haricinde almış oldukları feribot, uçak ve otobüs biletlerinin iadesinde oluşabilecek kesinti ve tazminatlardan sorumlu değildir. Bu durumlarda biletin alındığı firmanın iptal ve iade hükümleri geçerli olacaktır.
  • - Tur esnasinda musterinin herhangi bir sebeple turdan ayrilmasi halinde herhangi bir odeme iadesi yapilmaz.
  • - Tüm gezilerimizde yol bülteni ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilendirme notları dağıtılmaktadır.
  • - Rehberlerimiz Turizm Bakanlığı Belgeli resmi rehberlerdir.
  • - Ulaşım aracı Turizm Bakanlığı ve Türsab tarafından tespit edilmiş kurallara uygundur.
  • - Tur Programlarında, Müşterilerimizin menfaati doğrultusunda değişiklik & iptal hakkı-hava şartlarına ve katılım oranına göre Karagöz Turizm Seyahat Acentasında Saklıdır. Ayrıca Karagöz Turizm Rehberi; gezi sırasında hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programı üzerinde değişiklik yapabilme hakkını saklı tutar.
  • - Konaklamalı gezilerde zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır.
Tur Fiyatı
349 Euro

Tekrar düzenlendiğinde beni haberdar et

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet