Karagöz Travel   Karagöz Travel
Karagöz Turizm Instagram Karagöz Turizm Facebook
Türsab
Gaziantep-Halfeti-Urfa-Göbeklitepe Gezisi (8-9-10 Kasım 2019 konaklamalı)

Gaziantep-Halfeti-Urfa-Göbeklitepe Gezisi

08-09-10 Kasım 2019 Cuma-Ctesi-Pazar / Uçakla Gaziantep-Şanlıurfa Lezzet Rotası

Haftasonu 2 gece 3 gün uçakla, konaklamalı Kültür ve Lezzet gezisi
Zengin geçmişi, çarşısı ve Unesco tarafından koruma altına alınan zengin mutfağıyla mutlaka ziyaret edilmesi gereken Gaziantep, Rumkale ve etkileyici Fırat nehri manzarasıyla Halfeti, Dünya tarihini tekrar sorgulatan Göbeklitepe ve Peygamberler şehri Şanlıurfa.. ! Zeugma mozaik müzesi ve Şanlıurfa arkeoloji müzeleri..

Gezimizin birinci günü Sabiha Gökçen Havalimanından Gaziantep’e erken saatte yapacağımız uçuşla başlayacak. Gaziantep’e varır varmaz Beyran ve Katmer tadımı için kendimizi eski çarşı bölgesine, Karagöz semtine atacağız, mis gibi baharat, isot, biber kokuları arasında gezeceğimiz çarşıda, el sanatı dükkanlarını, yemenicileri, bakırcıları gezerek, Gaziantep kalesi ve çarşı bölgesinde ki ilginç hanları, Bey mahallesinde eski evleri ve Emine Göğüş mutfak müzesini göreceğiz. Meşhur baklavacıları da unutmadık. Çarşıda vereceğimiz serbest zamanın ardından akşamüzeri, otelimize geçerek dinleniyoruz. Akşam saatlerinde güzel bir yemek, en güzel kebaplar için tekrar buluşacağız. Yemek sonrası kahve molamız meşhur Tahmis kahvehanesinde.

Gezimizin ikinci günü sabah kahvaltımız ardından bölgenin en iyi müzelerinden Zeugma mozaik müzesine gidiyoruz. Sular altında kalan Zeugma antik kentinden kurtarılanlar, ayrıca ülkemizden kaçırılan meşhur çingene kız ve diğer parçaların tamamı artık Zeugma müzesinde. Öğle yemeği için suya ve zamana direnen şehir olarak bilinen ve Fırat nehri suları altında kalmış Halfeti ‘ye giderek güzel manzara eşliğinde yöresel lezzetlerin tadına bakacağız. Yemek sonrası yapacağımız keyifli tekne gezisi ile bölgeyi tanıyarak, Rumkale’yi görecek bölgenin efsanelerini dinleyeceğiz. Akşamüzeri otelimize dönerek dinleniyoruz ve akşam Gaziantep’te gastronomi üzerine çok özel bir merkeze gideceğiz. Gaziantep’e özgü yöresel yemek ve tatlıların yaşatılması, tanıtılması amacıyla kurulmuş olan Gurme restoran Mutfak Sanatları Merkezi bizi bekliyor.

Gezimizin son günü kahvaltı sonrası Şanlıurfa’ya geçiyoruz ve gezimizin en önemli duraklarından biri olan Göbeklitepe ile başlıyoruz.. Dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen, gizemlerle dolu, buzul çağı insanlarının görkemli yapılarının hikayelerini dinleyip, dünya tarihini bizlere tekrar sorgulatan Göbeklitepe ‘nim atmosferinde kaybolacağız. Gezimizin son günü Şanlıurfa’ya özellikle Göbekli Tepe için gideceğiz ama, bu kutsal şehre gitmişken uğrayacağımız başka yerlerde var. Öncelikle yakın zamanda açılan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesinden oluşan Haleplibahçe Müze Kompleksi, 34 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyor. Göbekli Tepe ve diğer Neolitik alanlarla birlikte yüzlerce höyük ve antik kente ev sahipliği yapan müzede dünyanın en eski heykeli “Urfa Adamı”, görkemli Haleplibahçe ve Edessa Krallığı mozaikleri bulunuyor.Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’daki Eyüp ve İbrahim Peygamberlere ilişkin kutsal yerler, Halil-ür Rahman (Balıklı Göl), Ayn Zeliha Gölü, İbrahim Peygamber’in Doğduğu Mağara Urfa çarşı bölgesinde ki; Bedesten, Sipahi Pazarı, Kazaz Pazarı, Kürkçü Pazarı, Eskici Pazarı, Hüseyniye Çarşısı, Kuşçular Pazarı Gümrük hanı gibi belli başlı yerleri görüp Şanlıurfa’dan ayrılacağız.. Gezimiz boyunca bir taraftan Güneydoğu Anadolu’nun iki önemli şehri Gaziantep ve Şanlıurfa’ya dair tüm tarihi, kültürel, dini ve arkeolojik öneme sahip yerleri gezecek, diğer taraftan da yöresel lezzetlerin en iyilerinin sunulduğu yerlerde birer gurme olarak molalar vereceğiz. Bir lezzet ve gastronomi turu olacak gezimize katılacaksanız birkaç gün öncesinde kendinizi ve midenizi hazırlayın !

Dönüşümüz Şanlıurfa’dan yapacağımız uçuşla gerçekleşecek..


Geziye dair notlar: Kişi başı katılım ücreti: 1585 TL…

Fiyata dahil olan hizmetler:  Tüm ulaşım ( Bursa- Sabiha Gökçen Havalimanı-Bursa transferleri - başka turlar gibi havaalanında buluşalım veya uçak biletinizi kendiniz alın demiyoruz ! / 08 Kasım sabahı Sabiha Gökçen -Gaziantep THY/Anadolu Jet uçuşu- 10 Kasım pazar akşamı Gaziantep- Sabiha Gökçen havalimanı Pegasus uçuşu / 3 gün boyunca Gaziantep ve Şanlıurfa’da yapacağımız araçlı ve araçsız geziler / rehberlik hizmeti / seyahat sigortası / Gaziantep merkezde 5 yıldızlı Shimall otelde 2 gece kahvaltı dahil konaklama / Halfeti’de rehberli özel tekne turu dahildir. Fiyata dahil olmayan hizmetler: Müze girişleri, öğle ve akşam yemekleri, Yemek yiyeceğimiz özel yerlerin isimleriniı tura gelen misafirlerimizle paylaşacağımız için yazmadık. Rehberiniz gezi boyunca özel lezzetleri, uygun fiyata yemeniz için size yardımcı olacaktır.. Hareket saati: 08 Kasım 2019 cuma sabahı Nilüfer Metro durağı Migros tarafı 05:00

SON BAŞVURU: 14 Ekim pazartesi günü saat 12:00  / Gezimizde konaklayacağımız otel, gezi programı ve uçak bileti alındığından katılımcı sayısı sınırlıdır. Önceden rezervasyon yaptırmanız önerilir..!


Geziler Hakkında Bilgi ve Rezervasyon için :

1995 Yılından Günümüze Bursa’da Özel Tarih ve Kültür Turları Düzenleyen Tek Acenta
Karagöz Turizm Seyahat Acentası

Eski Aynalı Çarşı No:4 Tel / Fax : 224 2218727-2205350-2238583

web: www.karagoztravel.com & e mail: travel@karagoztravel.com



Genel Bilgiler

  • - Günübirlik gezilerde taksit imkanımız yoktur.
  • - Konaklamalı bazı gezilerde yapı kredi word kartınıza 2 taksit imkanı. Geziye katılımda; konaklamalı gezilerde geziye en geç 4 gün kala, günübirlik gezilerde geziye 3 gün kala %50 kapora ödenerek rezervasyon kesinleştirilmelidir. Otobüste koltuk yerleşim planı başvuru ve rezervasyon kesinleştirme sırasına göre düzenlenecektir.
  • - Konaklamalı gezilerde otelde tek kalmak isteyenler tek kişilik oda farkı ödemeyi kabul ederler.
  • - Rezervasyonun kesinleşmesi için peşin ödemelerde tur katılım bedelinin tamamının ödenmiş, kredi kartı ile ödemelerde ise çekim işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
  • - Turdan 15 gün öncesine kadar yapılan iptallerde % 50 kesinti ile iade yapılır. Tur hareket tarihinden 5-10 gün arası-öncesine kadar rezervasyon iptali halinde %75 kesinti ile iade yapılır. Son 5 gün içerisinde yapılan iptallerde ödeme iadesi yapılmaz.
  • - Turun yeterli sayıya ulaşamayıp acenta tarafından iptali halinde tura rezervasyon yaptıran kişilerin yaptığı nakit ödemelerin iadesi en geç iptalin yapıldığı günü takip eden ilk iş gününde yapılır.
  • - Karagöz Turizm turu iptal etmesi halinde tura rezervasyon yaptırmış kişilerin Karagöz Turizm turu haricinde almış oldukları feribot, uçak ve otobüs biletlerinin iadesinde oluşabilecek kesinti ve tazminatlardan sorumlu değildir. Bu durumlarda biletin alındığı firmanın iptal ve iade hükümleri geçerli olacaktır.
  • - Tur esnasinda musterinin herhangi bir sebeple turdan ayrilmasi halinde herhangi bir odeme iadesi yapilmaz.
  • - Tüm gezilerimizde yol bülteni ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilendirme notları dağıtılmaktadır.
  • - Rehberlerimiz Turizm Bakanlığı Belgeli resmi rehberlerdir.
  • - Ulaşım aracı Turizm Bakanlığı ve Türsab tarafından tespit edilmiş kurallara uygundur.
  • - Tur Programlarında, Müşterilerimizin menfaati doğrultusunda değişiklik & iptal hakkı-hava şartlarına ve katılım oranına göre Karagöz Turizm Seyahat Acentasında Saklıdır. Ayrıca Karagöz Turizm Rehberi; gezi sırasında hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programı üzerinde değişiklik yapabilme hakkını saklı tutar.
  • - Konaklamalı gezilerde zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır.
Tur Fiyatı
1585 TL

Tekrar düzenlendiğinde beni haberdar et

Türsab  Türkiye

Karagöz Turizm Instagram  Karagöz Turizm Facebook

Gizlilik Politikası  Kullanım Şartları  Hesap Numaralarımız  Ödeme Şartları  İş Başvurusu

© 2020 Karagöz Turizm ve Seyahat Acentası

Profornet