2011 ilkbaharında Bursalı halk kültürü ve folklor araştırmacısı ve aynı zamanda dünyaca ünlü hayal oyunu Karagöz'ü günümüzde de yaşatan sanatçı R.Şinasi Çelikkol Çekirge Caddesi üzerindeki Karagöz Evi'nden sonra şimdi de tarihi ve doğa güzellikleriyle bezeli Misi Köy'de yeni bir projeye imza atmıştı.
Misi Köy'de bir etnografya evi açan Çelikkol burada Bursa yöresi el işlemeleri, eşyalar, dokuma tezgahları, yöresel kıyafetler ve 'ayna' tabir edilen küçük Karagöz perdesi ile ziyaretçilerini bekliyor.
Etnografik oluşum şimdilerde tarih solunan şirin bir 'köy evi' niteliğinde.. Ama bu gidişle gerçek bir etnografik müze olacağı kesin.
Çünkü gün geçtikçe gelişecek ve sergilenen eşyalara ilaveler de yapılacak.
Nefis üzümleri, şırıl şırıl akan deresi, yemyeşil çam ormanları ve antik değerdeki eski ahşap evleriyle ünlü Misi Köy’e giderseniz Etnografya Evi'nin kış aylarında ziyaret saatleri şöyle:
Cumartesi-pazar: Saat 10:00-20:00 arası
Giriş ücreti: Tam 1.50 TL. Öğrenci ise 1.00 TL.
NASIL GİDİLİR?
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in özel bir ilgi gösterip cazibe merkezi haline dönüştürdüğü ve son dönemde Büyükşehir Belediyesininde desteğini alan Misi Köy'ün tarihi ve doğa güzelliklerini görmek ve ayrıca Etnografya Evi'ni ziyaret etmek isteyenlere bir de yol haritası sunalım:
Misi Köyü, Bursa-Orhaneli/Keles yolu üzerinde 7.Km' de.. .
Köye iki ayrı giriş var. Ben size gördüğünüz ilk tabeladan değil, ikinciden girmenizi öneriyorum. Çünkü altından şırıl şırıl berrak suların aktığı dere üzerindeki köprüyle oluşan ikinci giriş sizi hemen merkeze götürecek.
'Özel aracım yok' derseniz;
2/B hatlı belediye otobüsü Heykel-Timurtaş Paşa-Misi Köyü rotasında çalışıyor.
B/20 hatlı otobüs ise her saat başı Acemler BursaRay İstasyonu'ndan kalkıyor ve zümrüt yeşili ağaçların bezediği yollardan geçip Misi Köyü'ne rahatça ulaşıyor.
Köye ulaştığınızda asırlık çınarların altında, dere kenarındaki bahçelerde tavşan kanı çayınızı da yudumlayabilirsiniz. Etnograyfa Evi yanındaki Misya Evi'nde köy sakini hanımların kendi elleriyle yaptıkları nefis mantı ve yöreye özgü zeytinyağlı yemeklerin tadına varabilir, Misi'nin özel üzümleriyle hazırlanmış pekmezlerinden de alabilirsiniz.
Misi'ye gitmişken duvarlarla sarmaşdolaş çardak asmaları bezeli köy evlerinin arasından yürüyüş yapmalısınız.
BİLGİ: 0 224 2218727 - 0 535 351 60 39
Haber:01.11.2011