İğneada Longoz Ormanlarında Bahar
06-07 Mayıs 2017 / Dupnisa Mağarası- İğneada- Longoz ormanları ve göllerinde ilkbahar
Haftasonu 2 gün 1 gece konaklamalı doğa&kültür gezisi
Trakya’nın doğası bozulmamış son noktalarından Istrancalar ve Türkiye’nin en büyük longoz orman bölgesi olan İğneada’yı hedeflediğimiz gezimiz ilk gün etkileyici Dupnisa mağarası ziyareti ile başlayacak. Mağara sistemi, Istranca Dağları'nın derin vadilerle yarıldığı Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere Köyü yakınlarında bulunuyor ve İçinden nehir geçen, 3 km.den uzun galerisiyle, görülmeye değer güzellikte..Dupnisa sonrası, muhteşem doğası-orman manzaraları ile İğneada yolunun keyfini kısa molalarla çıkararak Karadeniz kıyısına varıyoruz. İğneada limanını görüp meşhur deniz fenerine gidiyoruz. Limanköy ’de közde kahve keyfi yaparak, olgunlaşmış yaş üzümden yapılan hardaliyenin tadına bakıyoruz. Türkiye'nin Karadeniz'de en batı ucu olan ve Bulgaristan sınırında sıfır noktasında bulunan Beğendik Köyü’ne hareket ederek Bulgaristan tarafında olan Rezovo köyüne el sallıyoruz. Akşam yemeği ve dinlenme karadeniz kıyısındaki otelimizde. Pazar günü kahvaltı ardından ilk durağımız Longoz ormanları tanıtım merkezi olacak, burada önce maket harita üzerinde gezeceğimiz bölge hakkında ön bilgi alıyoruz, ziyaret edeceğimiz göllerden canlı görüntüler izliyoruz. Daha sonra yaklaşık 8 km sürecek olan; Bulanık Dere ve Longozu, Hamam Gölü ve Longozu, Saka Gölü Sahili ve Longozu, Bulanık Meşe Ormanını, Aypoloz gölünü yürüyerek gezerek, longoz hakkında zaman zaman muhtelif ağaçlar ve bitkilerin başında durarak bilgi alacağız. Yürüyüş rotamız İğneada'nın her yaş grubuna uygun yürüyüş rotasıdır. Aracımızla Mert gölünü de ziyaret edip İğneada da vereceğimniz son mola ardından Bursa’ya doğru yola çıkacağız.
LONGOZ ( SU BASAR) ORMANLARI
Dünya'nın ender eko sistemlerinden olan İğneada Longoz Ormanlarını ve göllerini hedefleyen gezimiz size muhteşem bir doğa içinde huzurlu bir haftasonu vaad ediyor..Longoz Ormanları; Karadeniz sahili boyunca Yıldız (Istranca) Dağlarından Karadeniz’e doğru akan dereler, denize ulaşmadan göllerde ve bu göllerin bataklık alanlarında son bulur. Ancak önlerindeki kumul barikatı nedeniyle denizle irtibatları kesilen göl ve bataklıklar, ilkbaharda fazla gelen sularla şişerek geriye doğru taşar ve düz araziyi kaplarlar. Bu taşkın alanlar Longoz (su basar) alanlarını ve birbirinden farklı deniz, göl ve orman eko sistemlerini oluştururlar. Her mevsimde taban suyu seviyesi oldukça yüksek, organik madde bakımından zengin olan bu asidik topraklar, üzerinde gelişen ormanları tropikal ormanlara benzer bir şekilde süsleyerek, biyolojik zenginliği arttırmaktadır.
Geziye dair notlar: Kişi başı katılım ücreti: 355 TL...(peşin ödeme içindir) Fiyata ulaşım/ feribot geçişleri / rehberlik / yolda ikramlar/ ilk gün sabah kahvaltısı ikramı/ Kalacağımız otelde oda kahvaltı-akşam yemeği konaklama dahildir. Öğle yemeği ve olabilecek müze girişleri hariçtir. Konaklayacağımız otel: İğneada resort otel http://www.igneadaresort.com/Hareket saati: 06 Mayıs 2017 ctesi sabahı TKM önü 05:45 Doğumevi karşısı otobüs durağı 06:00
SON BAŞVURU: 03 Mayıs çarşamba günü saat: 12:00